Program for PreKINS 2018

Programmet for PreKINS er nå klart,

Du kan laste ned en PDF-versjon av programmet her:  PreKINS program 2018 pdf

———————————————————————-

Eller du kan se nedenfor (beklager at det ser litt rotete ut, men PDF-versjonen er mer ryddig):

PreKINS MANDAG 11. JUNI 2018 i TROMSØ (Clarion Edge)

Møtedeltakere: 125 påmeldte
Teknisk spor blir i møterom Margarinfabrikken 1, og Strategisk spor blir i Margarinfabrikken 2.

TEKNISK SPOR STRATEGISK SPOR
17.00 Checkpoint
v/Erling Strand – Security EngineerMan er ikke sikker, selv om man digitalisererMuligheten til å digitalisere gjør at vi løper i en retning mot en mer effektiv og fleksibel hverdag. For at vi som jobber med sikkerhet ikke skal henge etter trenger en at ikke bare teknikere, men også tjenesteeiere og ledere er med i sikkerhetsarbeidet.Check Point gir råd om hvordan man ved hjelp av forenklede rapporter gjør alle involvert i sikkerhet.
i-Trust.dk
v/ Peter Brydegaard, Key Account Manager,
(foredraget er på norsk)

GDPR i danske kommuner
I-Trust har arbejdet sammen med Kommunernes Landsorganisation siden 2016 for at løfte informationssikkerheden i danske kommuner i et projekt, der varer frem til 2019. Projektet omfatter også skoler og daginstitutioner. Vi har udviklet en række værktøjer, som gør det muligt for kommunerne effektivt at arbejde med indførelse af ISO 27001 og EU GDPR således at både ledelsen og de ansvarlige er involveret.
Værktøjerne omfatter bl.a. muligheder for benchmarking, samarbejder mellem kommuner, der er i fællesskab med hinanden, nem opsætning af processtrukturer og meget mere.
17.30 Trend Micro
v/ Thomas Ludvik Næss, Country ManagerOperasjonelle og sikkerhetsmessige fordeler ved automatisert trusselhåndtering
Ressurser og midler til nødvendig sikkerhet er under press grunnet et mer omfattende trusselbilde en  noensinne, og stadig mangel på sikkerhetskompetanse. Vi ser hvordan vi kan “lette dette trykket” ved hjelp av løsninger som snakker sammen. Foredraget er rettet mot operasjonelle sikkerhetsansvarlige, og har en arkitektonisk tilnærming.
BuyPass

v/Trygve Daae

 

Sensitiv informasjon på avveie – er det god etikk?

 

Aristoteles sa: «Det er sannsynlig at noe usannsynlig vil skje». I dag er det dessverre høyst sannsynlig at dine brukernavn og passord kan bli misbrukt. Over 70% av alle vellykkede hackerangrep baserer seg på stjålne brukernavn/passord. Nå er det på tide at kommunesektoren som behandler noe av det mest sensitive vi sitter på, tar dette på alvor.

18.00 Arrow
v/Eirik Gulbrandsen, Bus. Dev. Manager
 Hvordan værmeldinga, sjakk, DOOM og Bitcoin vil hjelpe deg med å ta kontroll med GDPR!GDPR dreier seg først og fremst om prosesser og regler; men også om evnen til å I PRAKSIS håndtere potensielt store mengder ustrukturerte data; dokumenter, regneark, eposter og lignende informasjonsobjekter – lagret lokalt, i datasenteret eller i skya. Det kreves imidlertid mer enn bare manuelle søkestrenger og REGEX for å finne potensiell sensitiv personinformasjon. Lær om hvordan kunstig intelligens og Deep Learning kan bistå KOMMUNER SPESIFIKT – helt uavhengig av selve datamengden. Og hvordan de råeste AI-teknologiene som er tilgjengelig på markedet nå AUTOMATISK kan finne, klassifisere, merke og tilegne korrekt informasjonseier ihht både den eksisterende og den nye personopplysningsloven. 
Fortinet
v/Lars Eidsten – SE Manager Fortinet Hvordan tenke sikkerhet i en kommune?  Vi tar utgangspunkt i erfaring og informasjon ifra en bred kundemasse i kommunal sektor. 

Basert på dette forteller vi om hvordan vi ser for oss sikkerhets løsninger inn imot kommuner. 

Det vil bli fokus på, eksamens gjennomføring, GDPR, DDOS Angrep, brukeropplevelse, utfordringer med datalekasje, design av sone modeller og lignende.

18.30 Sophos
v/ Per Söderqvist – Team Leader Sales Engineer, Nordics & Baltics / Gaute Fonneløp – Channel Account Executive NorwayRøde, blinkende lamper eller en god lunsj?Sophos Synchronized Security er løsningen for IT-avdelinger med begrensede ressurser og tid (og for de som syns det er morsommere å gjør annet enn å rense infiserte maskiner). Vi vil vise hvordan Sophos håndterer malware og ransomware uten menneskelig innblanding.  

 

Neupart

v/Øystein Paulsen

 

 

GDPR er bare sausen!

 


Behovet for et godt styringsystem for compliance med GDPR.

 

 

19.00 Data Equipment

v/ David Karlsson, Sales Engineer – Proofpoint

 

Epost – motorveien som er fylt sårbarheter.

 

E-post forblir nummer én angreps vektor og cyberkriminelle fokuserer i økende grad på å målrettede klienter mot menneskelig sårbarhet. Proofpoints vil gi en mer deterministisk måte å bygge motstandskraft mot i økosystemet som beskytter dine ansatte og bedrifter mot cybertrusler. I denne sesjonen drøfter vi hvordan Proofpoints markedsledende teknologi gjenoppretter tillit til dagens nummer én angrepsvektor, epost.

 

 

Alternativ Data

v/ Hans Ingjerd

Sisteleddssikkerhet, personvern og gjenbruk av IT-utstyr

 

·         Avhending av brukt IT- utstyr

·         Sikker sletting, dokumentasjon og personvern

·         Informasjon på avveie

·         Hvilke enheter må slettes

·         Realisering av restverdi ved avhending

·         Gjenbruk av IT- utstyr

·         Hvordan komme i gang

 

 

19.30 Palo Alto Networks (Westcon)

v/ Glenn Hårseide, Systems Engineer Major Accounts Norway, Palo Alto Networks

 

The next evolution of IT security

 

Glenn Hårseide snakker om evolusjonen innen IT sikkerhet og hvordan Palo Alto Networks tar det hele et stort steg videre.

 

Stikkord er konsistente trusseldata på tvers av alle angrepsflater, automatistert respons og vesentlig forbedret beskyttelse.

 

Glasspaper
v/ Axel Kvale – sjefsutvikler KamudeHvordan kan kommuner og komplekse offentlige virksomheter sikre best mulig kontroll på risiko og compliance?Risk og compliance officers i offentlige virksomheter jobber i komplekse organisasjoner og må med lite ressurser sikre god oversikt over status rundt risiko og compliance for tjenestene som leveres. Foredraget vil vise hvordan kommuner og komplekse offentlige organisasjoner best mulig kan sikre denne kontrollen og jobbe metodisk smart med risikostyring og compliance, illustrert i styringssystemet CRMAP 
20.00 –  ??  

Pizza  på Yonas

 

 

IT PUB TIRSDAG 12.JUNI:
IT-pub

TIRSDAG

Kl. 17

Checkpoint

 

IT-PUB:

Når tastaturet blir et våpen.

Man bryter seg ikke inn med brekkjern lengre, men med tastaturer. Det er bare slik at man ikke trenger være tilstede for å bryte seg inn. Nå kan man sitte på andre siden av jordkloden.
Vi ser litt på hva hendelser som har vært og hvordan disse angrepene var vellykket.

 

Foredragsholder er Erling Strand – Security Engineer hos Checkpoint

Avklart med Fjell og Fjord? Nei

 

 

 


Kategori: Nyheter fra KINS