CTF pallen 2023

Hele 35 deltakende team registrerte seg i årets KiNS CTF, og få minutter etter lansering var konkurransen i gang. I løpet av det første døgnet så det ut til at Horten kommune skulle sikre seg seieren, men de støtte på utfordringer med en siste gjenværende oppgave. Imens klatret flere andre lag jevnt oppover resultatlisten, før til slutt K-IKT passerte Horten kommune og oppnådde dermed full score. K-IKT fullførte alle oppgavene på raskest tid, og vant årets KiNS CTF– akkurat som i fjor. Vi gratulerer!


Kongsbergregionen IKT (K - IKT) tar hjem seieren i KiNS CTF 2023


Under ledelse av kaptein Lene har K-IKT vunnet KiNS CTF de siste to årene. De utmerker seg spesielt med sin imponerende evne til å cracke passordhasher. Det er kan være nyttig å vite for andre kommuner som har behov for å avdekke passordet til en servicekonto som de av en eller annen grunn har glemt passordet til.

Horten kommune, med kaptein Thomas i spissen, er de eneste som har oppnådd full score i alle de fire KiNS CTF-ene som er blitt arrangert. Dette er en imponerende prestasjon.

Indigo IKT, tidligere kjent som Hedmark IKT, ledet trygt av kaptein Lars Christian, har også markert seg sterkt i CTF-konkurransene. De har oppnådd full score i de tre siste KiNS CTF-ene og har definitivt gjort seg bemerket.


Vi vil også gratulere Ringerike kommune og Trøndelag fylkeskommune, som også oppnådde full score i årets CTF.


 

Writeup av årets konkurranse er tilgjengelig på:

https://kins.no/informasjon/kins-tech/writeup2023/

 

Oppgavene blir om kort tid overført til ctfnorway.no, som er KiNS sin samlingsplass for CTF-oppgaver. Her kan KiNS-medlemmer løse oppgaver fra tidligere CTF-konkurranser uten noe tidspress.


 

Kontakt oss

Kontaktpersoner


Nyttig

Nyttige verktøy til bruk i lokalt arbeid med informasjonssikkerhet og personvern
Verktøykasse
KiNS består i dag av over 350 kommuner, fylkeskommuner og bedrifter.
Bli Medlem
Hold deg oppdatert på KiNS sine aktiviteter og nyheter gjennom vårt nyhetsbrev
Meld deg på nyhetsbrev