KiNS tech 2020

KiNS-tech, 16. - 17.november 2020 blir annerledes på grunn av Covid-19. Vi kan dessverre ikke møtes fysisk og ha det hyggelig som vi pleier, men vi kan møtes digitalt og holde kontakten på den måten.

Og vi har mange gode foredrag som dere bør få med dere, blant annet disse:

  • John Bothner vil presentere «NSMs Grunnprinsipper for IKT-sikkerhet v2.0», som består av et sett med prinsipper og underliggende prosesser og tiltak for å beskytte IKT-systemer. Målgruppen er de med et sikkerhets- og IKT-ansvar i virksomheter. Se www.nsm.no/grunnprinsipper-ikt
  • Håvard Helland fra Hedmark IKT forteller om det omfattende angrepet de opplevde mot sine e-posttjenester, og hvordan de håndterte det.
  • Trond Sundby forteller om hvordan Bærum kommune har funnet smarte løsninger for sikring av bl.a. e-post og active sync. Han forteller også om flere forsøk på «direktør svindel» - forsøk som nesten lyktes.
  • Prosjektleder Christian Sørby Larsen forteller om KS sitt nye prosjekt SkoleSec, og hva vi må vite om det.
  • Prosjektleder Kari Laumann fra Datatilsynet forteller om «Den regulatoriske sandkasse for personvern og kunstig intelligens», hvor kommuner og leverandører kan utvikle og teste innovative løsninger som omfatter personopplysninger i et trygt miljø.
  • Martin Gundersen fra NRK Beta viser hvordan de enkelt, ved å kjøpe lett tilgjengelige lokasjonsdata for norske mobiltelefoner, kunne finne ut svært mye om f.eks. ansatte i forsvarets bevegelser og sosiale liv.
  • Kommune CSIRT gir oss sitt Situasjonsbilde, med oversikt over trusler og trender kommunene må være oppmerksom på.
  • Microsoft orienterer om den grunnleggende sikkerheten i Microsoft Teams – et verktøy svært mange av oss nylig har tatt i bruk
  • Det blir også flere gode innlegg ved KiNS bedrifts-medlemmer som Atea, Fortinet, nLogic, BDO, Netsecurity, Dataequipment, Check Point og flere. Mer info om dette senere.

Les mer om programmet her:     KiNS-tech dag 1            KiNS-tech dag 2


Dessuten bør alle få med seg KiNS nye satsing på opplæring og samarbeid,
KiNS Capture The Flag (forkortet til ctf).

 

Roy Allan Hansen vil på KiNS-tech orientere om hva dette er, hvordan komme i gang, og hvordan man kan samarbeide om å finne svar på alle mulige slags oppgaver – fra de svært tekniske problemene til spørsmål om personvern og informasjonssikkerhet generelt. 

Her kan det være lurt om hver kommune lager sitt eget Team, med deltakere som har forskjellig bakgrunn og kompetanse – f.eks. personvernombud, IT-konsulenter, arkiv, osv osv. Det teamet (altså den kommunen) som har flest poeng til slutt vinner tittelen «Årets KiNS sikkerhetseksperter 2020»…

Meld dere på KiNS-tech 2020 her!


  

 

KiNS består i dag av over 340 kommuner, fylkeskommuner og bedrifter.
Bli Medlem
Hold deg oppdatert på KiNS sine aktiviteter og nyheter gjennom vårt nyhetsbrev
Meld deg på nyhetsbrev
Nyttige verktøy til bruk i lokalt arbeid med informasjonssikkerhet og personvern
Verktøykasse