Cyberkrigføring - hvilken relevans har det for kommuner og FK?

Begrepet cyberkrigføring er relativt upresist og brukes i forskjellige meninger, som f.eks. cyberoperasjoner mellom stater eller som ren cyberkriminalitet .

Dette foredraget belyser hva cyberoperasjoner er i militær sammenheng, og hvordan det er blitt brukt, f.eks. i forbindelse med tradisjonelle militære operasjoner. Foredraget belyser også hvordan Big Tech etter hvert spiller en viktig rolle i cyberkrigføring, og at det er viktig for Norge og NATO at vi kan støtte oss på Big Tech som er politisk loyal.

 


Om foredragsholderen

Audun Jøsang

Audun Jøsang er professor og leder av Forskningsgruppen for digital sikkerhet på UiO. Tidligere var han Associate Prof. ved QUT (Queensland University of Technology) i Australia, og jobbet i telekomindustrien for Alcatel Telecom i Belgia og Telenor i Norge. Prof. Jøsang har to mastergrader; én i informasjonssikkerhet fra Royal Holloway College, University of London, og en mastergrad i kommunikasjonsteknologi fra NTH. Han har jobbet som førsteamanuensis på NTNU der han også tok sin PhD. Han er CISSP og CISM med bred ekspertise og erfaring innen cybersikkerhet. I 2021 utga han boka Informasjonssikkerhet: Teori og praksis, som brukes i undervisning ved flere universiteter og høyskoler i Norge.


Påmelding     Program dag 1     Program dag 2


 

Relaterte lenker

Harald Torbjørnsen
Daglig leder
Tore Moss
Kursansvarlig
Torkjell Dahl
Styreleder KiNS
KiNS består i dag av over 340 kommuner, fylkeskommuner og bedrifter.
Bli Medlem
Hold deg oppdatert på KiNS sine aktiviteter og nyheter gjennom vårt nyhetsbrev
Meld deg på nyhetsbrev
Nyttige verktøy til bruk i lokalt arbeid med informasjonssikkerhet og personvern
Verktøykasse