Tid for en personvernpolitikk

Shutterstock.

"Personvernkommisjonen mener statlige myndigheter må ta initiativ til å utarbeide en personvernnorm for skole- og barnehagesektoren." (- NOU 2022:11 kap. 8.5)

"Personvernkommisjonen mener det er behov for et rådgivende organ som kan ha et helhetlig overblikk over bruk av personopplysninger i Norge."(- NOU 2022:11 kap. 8.5)

"Personvernkommisjonen anbefaler derfor at det etableres, eller videreutvikles i allerede eksisterende strukturer, et tverrfaglig nasjonalt test- og kompetansemiljø..." for skolesektoren (- NOU 2022:11 kap. 8.5)


Personvernkommisjonen la fram sin rapport mandag 26. september etter 2 års arbeid. Gjennom intervjuer, kartlegginger og systematisk tilnærming til utfordringsbildet, har kommisjonen kommet med gode råd til stortinget rundt hva som må og bør gjøres. Det er godt å se at kommisjonen er tydelige på at det må etableres en felles personvernpolitikk og at det må gjøres grep i styringslinja på tvers av sektorene i stat og kommune for å komme i havn.

KiNS har deltatt på innspillsmøte om kommunal sektor sammen med kommuner og fylkeskommuner. Vi observerer at flere av KiNS sine innspill til kommisjonen er blitt lyttet til. Spesielt gledelig at personvern løftes opp i et samfunns-, demokrati- og menneskerettighetsperspektiv.


Et godt personvern legger grunnlaget for ytringsfrihet, informasjonsfrihet og meningsdannelse. Personvern er med andre ord en forutsetning for et åpent samfunn og et velfungerende demokrati. (- NOU 2022:11 kap. 1.1.2)


Les mer her


 

Les mer

Relaterte lenker


Kontakt oss

Kontaktpersoner


Nyttig

Nyttige verktøy til bruk i lokalt arbeid med informasjonssikkerhet og personvern
Verktøykasse
KiNS består i dag av over 350 kommuner, fylkeskommuner og bedrifter.
Bli Medlem
Hold deg oppdatert på KiNS sine aktiviteter og nyheter gjennom vårt nyhetsbrev
Meld deg på nyhetsbrev