Iconfirm AS

Iconfirm er en norsk gründerbedrift som tilbyr avanserte løsninger og teknologi for informasjonssikkerhet og personvern. Løsningene sikrer effektiv samhandling mellom Behandlingsansvarlige, Databehandlere og enkeltpersoner («de registrerte»).

Løsningene har utgangspunkt i teknologi fra Nordens ledende samhandlingsplattform innen privat helse som i dag er i bruk av ca. 1300 sykehus/klinikker og 30 forsikringsselskap. Sikkerheten i plattformen er designet i tråd med «Norm for informasjonssikkerhet og personvern i helse og omsorgssektoren» («Normen»).

Personvern er komplekst og mange organisasjoner har begrenset med kapasitet. Da er det viktig å sikre at oppgaver løses der kunnskapen er. Kommuner har et bredt spekter av tjenester og en stor portefølje av fagsystemer. Iconfirm har spesialtilpasset sin løsning for norske kommuner hvor man har sentral oversikt men desentralt vedlikehold. Med gjenbruk av opplysninger unngås unødvendig dobbeltarbeid og adhoc rapportering. Å ha informasjon strukturert og tilgjengelig for alle parter betyr det også effektivt vedlikehold av behandlingsprotokoller, databehandleravtaler, risikovurderinger etc. Se Iconfirm sin egen side for kommunal samhandling (https://www.iconfirm.eu/kommunal-samhandlingsplattform).

Iconfirm er også anerkjent av GartnerGroup for sin løsning for å ivareta de registrertes rettigheter. I tillegg har Iconfirm spesialistløsning for samtykker, pseudonymisering, og distribusjon av data som også kan brukes for supplerende tiltak for å ivareta kravene i Schrems II - dommen.

Kontakt

Besøksadresse: Solveien 58, 1170 OSLO
Kontaktperson: Christian Butenschøn

Nyttig

Nyttige verktøy til bruk i lokalt arbeid med informasjonssikkerhet og personvern
Verktøykasse
KiNS består i dag av over 350 kommuner, fylkeskommuner og bedrifter.
Bli Medlem
Hold deg oppdatert på KiNS sine aktiviteter og nyheter gjennom vårt nyhetsbrev
Meld deg på nyhetsbrev