Grunnkurs i kunstig intelligens (KI)

 Foto/illustrasjon: Shutterstock

I samarbeid med NTNU tilbyr KiNS nå et tilrettelagt og fasilitert grunnkurs i KI basert på selvstudiekurset  ‘Elements of AI’.

I dette kurset lærer deltakerne en grunnleggende forståelse av kunstig intelligens (KI), hvordan KI fungerer, og hva teknologien kan, (og ikke kan) brukes til.  Kurset tar deg gjennom de ulike temaene fasilitert av instruktører fra NTNU som via nettsesjoner skaper en god læringsplattform for diskusjoner, deling av innsikt og dypdykk i relevante eksempler fra arbeidshverdagen. 


Kursdatoer:

Kurset gjennomføres digitalt fem fredager etter hverandre.
Alle dagene fra kl 09.00 - kl 11.00.

Fredag 24.05
Fredag 31.05
Fredag 07.06
Fredag 14.06
Fredag 21.06  


Når du deltar på dette kurset, kan du forvente totalt ca. 10-11 timer med nettsesjoner:

 • Introduksjon, oppsummering og avslutningsøkter
 • Interaktive økter med diskusjoner og arbeidsgrupper etter hver temamodul
 • Praktiske eksempler relevant for deltakernes arbeid og virksomheter
 • Kontaktpunkter for spørsmål og veiledning gjennom hele kurset
 • Delta i gruppeprosjekter for videre arbeid med relevant formål eller problemstilling (valgfritt)
 • Delta I undersøkelser I forkant og etterkant for målsetning og utbytte (valgfritt)

Hvem passer dette kurset for?

Dette kurset avmystifiserer kunstig intelligens og passer for alle som vil lære mer om hva kunstig intelligens er, hvordan det utvikles og hva teknologien kan brukes til og overordnet hvilke metoder som benyttes til ulike problemstillinger. Deltakerne vil også få innføring i ulike aspekter med KI både tekniske, sosiale og samfunnsmessige følger som er viktig å forstå.

Anbefalte forkunnskaper og forutsetninger:
Nysgjerrighet og vilje til å sette av ca. 25 timer for selv-studium i tillegg til å delta på 10-11 timer nettsesjoner annenhver uke.


Hva lærer du?

I dette kurset lærer du:

 • Kan forstå grunnleggende konsepter og prinsipper innen KI, som maskinlæring og nevrale nettverk, og forklare hvordan teknologien fungerer
 • Utvikle forståelse og bevissthet for den etiske bruken og samfunnsmessige konsekvenser av KI, inkludert fremtidens arbeid, åpenhet og personvern
 • Kunne forstå og beskrive best egnede metode for å løse grunnleggende problemløsning knyttet til KI-applikasjoner
 • Få en solid forståelse av usikkerhet i beslutningstaking og grunnleggende sannsynlighetsemner som er essensielle i svært mange KI-applikasjoner

Praktisk informasjon

Kurset har en total varighet på 36 timer, hvorav 11 timer nettbasert undervisning, interaktive diskusjoner og arbeidsgrupper samt ca. 25 timer selvstudium. Kursdeltakerne går gjennom de seks modulene i ‘Elements of AI’ ved å følge en timeplan og bli veiledet av kurskoordinatoren. Nettsesjonene legger til rette for diskusjoner og gir ekstra materiale som er relevant for deltakerens organisasjon.

Deltakerne mottar et (digitalt) kursbevis ved min. 80% deltagelse av kurset og fullfører min. 80% av ‘Elements of AI’ gjennom selvstudium.

Kurset er tilgjengelig på engelsk eller norsk.

Pris for KINS medlemmer: Kr. 3500,-

Pris IKKE medlem av KiNS: Kr. 7000,-

Kurset er støttet av EU gjennom Nemonoor og NTNU.
Mer informasjon om Nemonoor finner du her: www.nemonoor.no

Kurset krever minimum 25 deltagere

Kursgjennomføring

 • Kurset gjennomføres med dialog og diskusjoner underveis. Det er derfor en forutsetning at kursdeltakerne deltar med webkamera på.

KiNS forbeholder seg retten til å avlyse kurset dersom det er for få påmeldte en uke før kursstart. For å gi deltakerne et best mulig utbytte av kurset vil KiNS sette et tak på antall deltakere. Avbestillinger må skje minst en uke før kursstart, hvis ikke faktureres hele beløpet.


Kursinstruktører

Casandra Grundtröm (English)

Casandra Grundstrom is an Associate Professor of Digital Transformation at the Department of Computer Science at NTNU and Coordinator of the Digital Enterprise strategic research area. She works on several international projects on Artificial Intelligence and conducts research focusing on AI regulation and the corresponding societal and organizational impact.

Xiaomeng Su (English and Norwegian)

Xiaomeng Su is an Associate Professor in Computer Science at the Norwegian University of Science and Technology (NTNU). Prior to joining NTNU, she worked several years at Telenor. She has extensive industrial experience in implementing large scale ICT projects in organizations. Su holds a Ph.D. degree in Computer Science. Her recent research has focused on data analytics, Machine Learning (ML) techniques and their applications particularly within Healthcare and Higher Education.

Påmelding

Er Kommunen eller bedriften du tilhører medlem av KiNS?
Ikke kryss av her dersom det er kommune/ fylkeskommune som skal betale. Kun organisasjoner som ikke kan ta imot EHF-faktura, krysser av her, og får da faktura på epost.
Skriv fakturaadressen. Merk at den kan være en annen enn adressen til f.eks. rådhuset
Dette er et viktig felt for at fakturaen skal komme frem, spesielt i større kommuner. Fakturareferanse kan være en kode for avdeling eller bestillingsnr eller kort og godt navnet til personen som har meldt seg på. Vi ser også at det ofte blir oppgitt avdelingslederens navn som referanse.
Her kan du skrive melding til arrangør som er relevant for arrangementet. For eksempel om du trenger spesiell mat på grunn av allergier ell. lignende. Si også fra til hotellet om spesielle behov ved rombestillingen hvis det er aktuelt.
- bevis at du er menneskelig

Les mer

Relaterte lenker


Kontakt oss

Kontaktpersoner


Nyttig

Nyttige verktøy til bruk i lokalt arbeid med informasjonssikkerhet og personvern
Verktøykasse
KiNS består i dag av over 350 kommuner, fylkeskommuner og bedrifter.
Bli Medlem
Hold deg oppdatert på KiNS sine aktiviteter og nyheter gjennom vårt nyhetsbrev
Meld deg på nyhetsbrev