Verktøykasse

KiNS vil her publisere nyttige verktøy for kommuner og fylkeskommuner. Innholdet er utarbeidet av KiNS, medlemskommuner eller samarbeidspartnere. Vektøyene er utarbeidet av kompetente fagpersoner og organisasjoner. Den enkelte bruker av verktøyene må selv vurdere nytteverdien og er ansvarlig for egen utnyttelse av verktøyene.

KiNS styringssystem

KiNS styringssystem

KiNS har på i samarbeid med Sandefjord, Horten og Ringerike kommune initiert et prosjekt for å styrke arbeidet med styringssystem for informasjonssikkerhet i kommunesektoren.
Kompetanse og opplæring

Kompetanse og opplæring

Her samler vi ressurser til bruk i opplæring og kunnskapsbygging lokalt i fylkeskommuner og kommuner.
Digital sikkerhet og beredskap

Digital sikkerhet og beredskap

Her vil vi dele ressurser og erfaringer som kan være til hjelp for å styrke arbeidet med digital sikkerhet, informasjonssikkerhet og lokalt beredskapsarbeid i den forbindelse
Personvernkonsekvensutredning

Personvernkonsekvensutredning

Data Protection Impact Assessment - DPIA, eller en personvernkonsekvensutredning er en plikt etter personvernregelverket. Den skal sikre at personvernet til de som er registrert i løsningen ivaretas.
Maler for databehandleravtaler

Maler for databehandleravtaler

Her deler KiNS anbefalte maler for databehandleravtale fra våre medlemmer og samarbeidspartnere.
Schrems II og leverandøroppfølging

Schrems II og leverandøroppfølging

“Sekreteriatet” for nettverk for kommunale personvernombud har kommet med forslag til tekst man kan anvende i leverandøroppfølging i lys av Schrems II dommen. KiNS tar gjerne i mot forslag til forbedringer og vil videreformidle disse til nettverk for kommunale personvernombud.
Adressesperre

Adressesperre

Her samler vi ressurser og deler erfaringer som kan være til hjelp i arbeide med håndtering av adressesperre i kommuner og fylkeskommuner.

Les mer

Relaterte artikler


Kontakt oss

Kontaktpersoner


Nyttig

Nyttige verktøy til bruk i lokalt arbeid med informasjonssikkerhet og personvern
Verktøykasse
KiNS består i dag av over 350 kommuner, fylkeskommuner og bedrifter.
Bli Medlem
Hold deg oppdatert på KiNS sine aktiviteter og nyheter gjennom vårt nyhetsbrev
Meld deg på nyhetsbrev

Betingelser for bruk

Alt som deles i verktøykassen til KiNS kan fritt brukes av kommuner, fylkeskommuner, offentlige og private virksomheter i deres arbeid med informasjonssikkerhet og personvern. Innholdet i verktøykassen kan ikke videreselges eller på annen måte utnyttes kommersielt til egen vinning. 

Ved endringer i malverk forutsettes det at det henvises til KiNS og den eller de som har bidratt med originalen. De enkelte ressursene kan likevel ha noe ulik lisensiering for bruk som vil framgå av den enkelte ressursside.

Ta kontakt med KiNS om det spørsmål i den forbindelse.